Software Engineering MCQ-2

image_pdfimage_print

1)Following software process model can be represented schematically as a series of major technical activities and there associated state?
a)Incremental Model
b)Component assembly Model
c)Concurrent Development Model
d)All of the Above

2)What is the modality of relationship,if there is no explicit need for relationship to occur?
a)One
b)Two
c)Three
d)Four

3)A good requirement specification should be
a)Unambiguous
b)Distinctly specific
c)Functional
d)None of the above

4)The primary aim of software engg. is to provide
a)Reliable software
b)According to requirement a complete software
c)Cost-effective software
d)All of the above

5)Which of the following is not a major design consideration of the system
a)Response time required
b)Frequency of record updates
c)Availability of technically qualified personnel to carry out design and development
d)Data integrity constraint

6)The largest percentage of total life cycle cost of software is
a)Design Cost
b)Maintenance Cost
c)Coding Cost
d)Testing Cost

7)A decision table consist of two parts
a)Sub and entry
b)Pros and cons
c)Condition and result
d)None of the above

8)Coding and testing can be done in
a)Top-down manner
b)Bottom-up manner
c)Adhoc manner
d)Gross-sectional manner

9)In which phase procedure development occurs?
a)Structured design phase
b)Conversion phase
c)System building phase
d)Maintenance

10)The black box concepts
a)Is invoked by describing a systems in terms of inputs and outputs, easing the transformation process a black box
b)Assumes that black box is independent
c)Assumes that inputs and output will remain stable
d)None of the above

Answers:
1)c
2)a
3)a
4)d
5)c
6)a
7)c
8)a
9)c
10)a

  • Anjana Choudhary

    why you put mcq.. if ans provide is not right. poor quality. que no 6 ans is b maintenance cost not design cost.