Software Engineering MCQ-2

1)Following software process model can be represented schematically as a series of major technical activities and there associated state?
a)Incremental Model
b)Component assembly Model
c)Concurrent Development Model
d)All of the Above

2)What is the modality of relationship,if there is no explicit need for relationship to occur?
a)One
b)Two
c)Three
d)Four

3)A good requirement specification should be
a)Unambiguous
b)Distinctly specific
c)Functional
d)None of the above

4)The primary aim of software engg. is to provide
a)Reliable software
b)According to requirement a complete software
c)Cost-effective software
d)All of the above

5)Which of the following is not a major design consideration of the system
a)Response time required
b)Frequency of record updates
c)Availability of technically qualified personnel to carry out design and development
d)Data integrity constraint

6)The largest percentage of total life cycle cost of software is
a)Design Cost
b)Maintenance Cost
c)Coding Cost
d)Testing Cost

7)A decision table consist of two parts
a)Sub and entry
b)Pros and cons
c)Condition and result
d)None of the above

8)Coding and testing can be done in
a)Top-down manner
b)Bottom-up manner
c)Adhoc manner
d)Gross-sectional manner

9)In which phase procedure development occurs?
a)Structured design phase
b)Conversion phase
c)System building phase
d)Maintenance

10)The black box concepts
a)Is invoked by describing a systems in terms of inputs and outputs, easing the transformation process a black box
b)Assumes that black box is independent
c)Assumes that inputs and output will remain stable
d)None of the above

Answers:
1)c
2)a
3)a
4)d
5)c
6)a
7)c
8)a
9)c
10)a




Software Engineering MCQ-1

1)Which of the following is a phase of RAD model?
a)Business modelling
b)Data modelling
c)Application generation
d)All of the above
e)None of these

2)The UML Designation for a public class member is
a)the symbol @
b)the symbol #
c)the minus symbol(-)
d)the plus symbol(+)
e)the word public

3)A cross life-cycle activity of system development is
a)Data modelling
b)Fact finding
c)Prototyping
d)Data Flow Diagram modelling
e)Object Modelling

4)The term module in the design phase refers to
a)Functions
b)Procedures
c)Sub programs
d)All of the above
e)None of these

5)The objective of testing is
a)Debugging
b)To uncover errors
c)To gain Modularity
d)To analyze system
e)None of these

6)Software testing techniques are most effective if applied immediately after
a)Requirement specification
b)Design
c)Coding
d)Integration
e)None of the above

7)If limited user participation is available, which model is to be selected
a)Waterfall Model
b)Spiral Model
c)Iterative Model
d)Any of the above
e)None of these

8)Which of the following is the phase of SDLC in which the identified requirements are incorporated into the new system’s design?
a)Maintenance
b)Physical Layout
c)Requirement Design
d)System Design
e) System Blueprint

9)Milestones are used to
a)know the cost of the project
b)know the status of the project
c)know the user expectations
d)All of the above
e)None of these

10)Software Quality is
a)Conformance to requirements
b)Fitness for the purpose
c)Level of satisfaction
d)All of the above
e)None of these



Answers:
1)d
2)d
3)b
4)d
5)b
6)b
7)d
8)b
9)a
10)d