10 Subject-Verb Agreement Errors MCQ For SSC Scientific Assistant|NIC|IBPS Exam 2017

A)Neither the patients (1) / nor the doctors (2) / were in his (3) / hospital. (4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

B)Everybody (1) / among (2) / your students (3) / like reading. (4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

C)The Department (1) / assured us that (2) / a series of seminars (3) / were to be arranged.(4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

D)The gentleman(1) together with his wife(2) and children were(3) drowned(4) No Error(5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

E)More than one (1) / teacher have (2) / taken the test (3) / for this school. (4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

F)Mother asked me(1) where(2) was I going(3) in such a hurry(4) No Error(5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

G)Three-fourths of (1) / the land (2) / have been (3) / ploughed. (4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

H)India’s foreign exchange reserves(1) has surged(2) by 1.536 billion US Dollars to touch a fresh lifetime high(3) in the last week of July 2017(4) No Error(5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

(I)One of the issues (1) / which was (2) / discussed at the meeting (3) / was raised by him. (4) / No Error (5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

(J)The rise and fall(1) of the tide(2) are(3) due to lunar influence(4).No Error(5)
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
e. 5

 

Answers:
A)c was
B)d likes
C)d was
D)c was
E)b has
F)c I was going
G)c has
H)b has surged
I)d were
J)c is

 




10 Previous Year Errors For IBPS PO|IBPS RRB|IBPS IT|IBPS Clerk Exam 2017-18

1) (a)Each of the students in the computer class/ (b)has to type/ (c)their own research paper this semester./ (d)No error.

2) (a)Neither of the/ (b)five accused/ (c)could be convicted./ (d)No error.

3) (a)Everybody/ (b)it must be admitted/ (c)has their ups and downs./ (d)No error.

4) (a)Either you/ (b) or he/ (c)are happy./ (d)No error.

5) (a)Shingles are a disease/ (b)in which a person develops/ (c)lots of inflamed spots round the waist./ (d)No error.

6) (a)Along the northern frontier/ (b)of India is seen/ (c)the beautiful and mighty Himalayas./ (d)No error.

7) (a)He is/ (b)one of the tallest boy/ (c)in the class./ (d)No error.

8) (a)She immediately quit/ (b)the job in which/ (c)neither skill nor knowledge were required/ (d)No error.

9) (a)Ten miles are/ (b)a long distance, (c)to cover on foot./ (d)No error.

10) (a)One of the peculiarities/ (b)which distinguishes the present age/ (c)is the multiplication of books/ (d)No error.

1c
2a
3c
4c
5a
6b
7b
8c
9a
10a

 

 




10 Previous Year Fillers For IBPS PO|IBPS RRB|IBPS CLERK|IBPS IT Officer Exam 2017-18

1)Owners of private hostels located in residential areas are not only ……. taxes, but are also functioning whimically in the …….. of any regular body.
(a)avoiding;front
(b)paying;presence
(c)checking;dearth
(d)evading;absence
(e)destroying;life

2)The police ………. in ……. a car theft case within a matter of two hours of registration of the complaint.
(a)achieved;solving
(b)victorious;catching
(c)famed;arresting
(d)succeeded;cracking
(e)failed;assigning

3)Every third person visiting a doctor happen to ……… form a clinical or phychological disorder ……. with temblors.
(a)ail;regarding
(b)sick;related
(c)suffer;associated
(d)agonise;respect
(e)experience;connected

4)The tourism data ……… that Indians are …….. the biggest spenders while on holidays.
(a)says;within
(b)reveal;amongst
(c)proclaims;between
(d)states;surrounded
(e)speaks;amid

5)Contractors across the state have ……… to stop work on the scheme after the minister failed to given them concrete ….. of timely payment.
(a)thought;prove
(b)decided;assurance
(c)wished;demand
(d)stared;guarantee
(e)determine;promised

6)With the …… wedding season, people are leaving no stone inturned to make their wedding cards.
(a)prolonged;beyond
(b)ongoing;special
(c)instant;great
(d)sudden;while
(e)estimated;legible

7)…… makes the actress’ trip to the country different this year is that she is ….. to raise funds for the biopic of a literary icon.
(a)it;aiming
(b)which;trying
(c)this;attempting
(d)what;looking
(e)How;waiting

8)The health ministry has approved major expansions of post-graduated seats in key departments of AIIMS to …….. the serve …… of specialists across the country.
(a)address;dearth
(b)correct;loss
(c)improve;damage
(d)rectify;limits
(e)good;shortage

9)Three unknown assailants …….. on motorcycles and opened ….. barely a few meters from where the actor was shooting.
(a)came;shooting
(b)rode;rounds
(c)arrived;fire
(d)approached;hitting
(e)climbed;shots

10)……… it out in vehicles while remaining stuck in a traffic snarl for hours, has become a ……… matter for commuters.
(a)Sweating;routine
(b)Waiting;everyday
(c)Thinking;regular
(d)Horrowing;habitual
(e)Fretting;practice

 

Click Here For Answers:

1)d

2)d

3)c

4)b

5)b

6)b

7)d

8)a

9)c

10)a




ParaJumble From Hindu Editorial for IBPS IT Officer and Indian/Syndicate Manipal PO Exam

Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answers the questions given below them-

(A) It is in this context that the RBI chief’s reminder to the Centre that “borrowing even more and pre-empting resources from future generations” cannot be a short cut to achieving durable long-term “higher growth” is significant.
(B) With the Centre in the process of finalising the Union Budget, Dr. Patel has stressed the need to ensure that it does not stray from the path of fiscal consolidation, at a time when the external environment is already adverse and likely to remain uncertain for the foreseeable future.
(C) Within the government too, the temptation to loosen the purse strings to assuage adverse reaction to the demonetisation decision is likely to be high.
(D) That the clamour for a sizeable fiscal stimulus is likely to grow louder as budget day nears is a certainty, given the signs that an incipient demand slowdown may have been exacerbated by the cash crunch caused by the withdrawal of high-value banknotes.
(E) Reserve Bank of India Governor Urjit Patel’s emphasis on the vital importance of protecting domestic macroeconomic stability could not have come at a more crucial juncture.

a)Which of the following would be the third sentence?
1)A
2)B
3)D
4)E
5)C

b)Which of the following would be the first sentence?
1)A
2)B
3)C
4)E
5)D

c)Which of the following would be the last sentence?
1)A
2)E
3)B
4)D
5)C

d)Which of the following would be the fourth sentence?
1)E
2)B
3)A
4)D
5)C

e)Which of the following would be the second sentence?
1)A
2)B
3)C
4)D
5)E




Parajumble Based on the Hindu Editorial For IBPS IT Officer/India Manipal PO Exam

Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answers the questions given below them-

(A)Now, just about ten days before the deadline to deposit these bank notes into accounts, a similar confluence of ideas has led to a stunning decision to make it harder for people to do so.

(B)Those opting to disclose unaccounted income under the new amnesty scheme, the Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana, face no restriction on depositing old notes.

(C) In November, the Governor of the Reserve Bank of India, Urjit Patel, said there was a ‘confluence of thought’ in the government and the central bank to deal with black money by removing existing Rs.500 and Rs.1,000 notes as legal tender.

(D) But anyone depositing Rs.5,000 or more into a bank account will have to satisfactorily explain to two bank officials why this was not done earlier.

(E) The new caveats, announced on Monday, restricting deposits over Rs.5,000 (roughly $70) are not just difficult to fathom but also constitute an unfair change in the rules of the game.

a)Which of the following would be the third sentence?
1)A
2)B
3)D
4)E
5)C

b)Which of the following would be the first sentence?
1)A
2)B
3)C
4)E
5)D

c)Which of the following would be the last sentence?
1)A
2)E
3)B
4)D
5)C

d)Which of the following would be the fourth sentence?
1)E
2)B
3)A
4)D
5)C

e)Which of the following would be the second sentence?
1)A
2)B
3)C
4)D
5)E




Cloze Test from Hindu Editorial for IBPS IT Officer and Indian/Syndicate Manipal PO Exam

At India’s economic momentum (a)…………….. is now beyond doubt. Advance GDP estimates and gross value added (GVA) for the current fiscal year from the Central Statistics Office clearly (b)…………… the extent of the slowdown. While GDP growth is now (c)…………….. at 7.1 per cent, compared with a 7.6 per cent pace in 2015-16, GVA is (d)………………. to expand at 7 per cent this year, easing from the 7.2 per cent posted 12 months earlier. And as the Chief Statistician emphasised, these projections were based solely on data from the first seven months (e)………………… October and do not factor in the impact from the withdrawal of high-value banknotes and the consequent cash crunch. A closer look at the sectoral GVA projections throws into relief the areas of concern: Mining and quarrying is estimated to (f)………………. 1.8 per cent this year after expanding 7.4 per cent a year earlier, while electricity, gas, water supply and other utility services — collectively an indicator of broader economic activity — is slowing to 6.5 per cent from 6.6 per cent. (g)…………… worryingly, the seven-month numbers establish that two key engines of the economy, manufacturing and services, are losing momentum faster than (h)………………, and this could spell trouble for the coming quarters. This is especially so when seen in the backdrop of demonetisation and what the Reserve Bank of India referred to as the “short-run disruptions in economic activity in cash-intensive sectors such as retail trade, hotels & restaurants and transportation, and in the unorganised sector” and “aggregate demand compression associated (i)…………….. adverse wealth (j)………………….”.

1)
a) slow down
b)have slowed down
c)has slowed down
d)slowed down

2)
a)represent
b)reveal
c)distinct
d)show

3)
a)peg
b)increase
c)pegged
d)decrease

4)
a)forecast
b)estimate
c)ideally
d)think

5)
a)in
b)at
c)through
d)of

6)
a)shrink
b)increase
c)decrease
d)expand

7)
a)More
b)Much
c)Mostly
d)Most

8)
a)anticipate
b)were anticipated
c)was anticipated
d)has anticipated

9)
a)to
b)with
c)by
d)of

10)
a)affect
b)upshot
c)lapse
d)effect

I will Post the Answer Soon……..Comment your answers……..