10 MCQ PAPER-2(CS/IT) FOR SSC Scientific Assistant|NIC|IBPS Exam 2017

image_pdfimage_print

1)Main component of CPU is
a)Control Unit
b)Memory
c)ALU
d)ALL

2)The basic goal of computer process is to convert data into
a)Files
b)Tables
c)Information
d)Graphs

3)Manipulating data to create information is known as
a)Feedback
b)Programming
c)Processing
d)Analysis

4)Arithmetic & Logic Unit is—
a)Perform Arithmetic Operations
b)Store Data
c)Perform Comparisons
d)Communicate with input devices

5)………is the process of carrying out commands
a)Fetching
b)Storing
c)Decoding
d)Executing

6)………represent raw facts.Whereas……..is meaningful data
a)Information,reporting
b)Data.Information
c)Records,Bytes
d)Information,Bits

7)This component is required to process data into information and consists of integrated circuits
a)Hard disk
b)RAM
c)CPU
d)ROM

8)What is E.D.P
a)Electronic data part
b)Electronic data personal
c)Electronic data power
d)Electronic data processing

9)The part of a computer that coordinates all its functions is called its
a)ROM program
b)System Board
c)Arithmetic Logic Unit
d)Control Unit

10)’C’ in CPU denotes
a)Central
b)Common
c)Convenient
d)Computer

 

Answers:
1)d
2)c
3)c
4)d
5)d
6)b
7)c
8)d
9)d
10)a

  • Amiya

    thanks… looking for more

  • Ardhandu Sarkar

    sir, level itna easy raheta hai??

    • Study Regular

      level increase hoga questions ka

  • ritu raj

    In question 4. i think answer will be A instead of D.

    • Sagar kumar

      true