10 MCQ For IBPS IT Officer Exam 2017

image_pdfimage_print

1)Using which language can a user request information from a database?
a)Query
b)Interpreter
c)Compiler
d)Procedures
e)None of these

2)The graph that shows basic blocks and their successor relationship is called
a)Integer
b)Encoder
c)Decoder
d)Flow graph
e)None of these

3)The _______operation performs a set union of two “similarly structured” tables
a)Union
b)Intersection
c)Set difference
d)Product
e)None of these

4)Which of the following case does not exist in complexity theory
a)Best case
b)Null case
c)Expression
d)Sorting
e)none of these

5)When a computer is first turned on or restarted, a special type of absolute loader is executed called
a)Boot strap loader
b)Boot loader
c)Control
d)Address bus
e)None of these

6)Which schema object instructs Oracle to connect to a remotely access an object of a database?
a)Sequence
b)Data link
c)Join
d)Function
e)None of these

7)Which of the following object types below cannot be replicated?
a)Sequence
b)Trigger
c)Database
d)Recursive
e)None of these

8)The algorithm which removes the recently used page first is ________
a)LRU
b)CPU
c)ALU
d)MRU
e)None of these

9)The counter that keeps track of how many times a block is most likely used is _______
a)Count
b)Reference number
c)Address
d)Use counter
e)None of these

10)Which of the following are introduced to reduce the overheads caused by the log-based recovery?
a)Locks
b)Dead code
c)Pinned
d)Zapped
e)None of these

 

 

Answers:
1)a
2)d
3)a
4)b
5)a
6)b
7)a
8)d
9)b
10)a

  • sireeshaS

    Sir can you please upload THE HINDU editorials videos in English

  • Sir I purchased ebook. But where it has been downloaded? Where to find that book