10 MCQ For IBPS IT Officer Exam 2017

image_pdfimage_print

1)Logical extension of computation migration is
a)process migration
b)system migration
c)thread migration
d)data migration
e)None of these

2)Processes on the remote systems are identified by
a)host ID
b)host name and identifier
c)identifier
d)process ID
e)None of these

3)A systems that use approximate reasoning to process ambiguous data, is
a)neural network
b)genetic algorithm
c)fuzzy logic
d)intelligent agent
e)None of these

4)Planning that concentrates on determining a few key areas where a manager feels performance information is vital to the success of the organization is
a)critical success factor
b)business system planning
c)information technology architecture
d)application
e)None of these

5)Which routing technique is used in distributed system?
a)fixed routing
b)virtual routing
c)dynamic routing
d)all of the mentioned
e)None of these

6) _______ allows you to connect and login to a remote computer
a) SMTP
b) FTP
c) HTTP
d)Telnet
d) None of these

7)Includes acquisition testing, training and conversion to a new system
a)computer industry
b)implementation process
c)hardware
d)software
e)None of these

8)Performance, cost, reliability, technology, and ergonomics are examples of
a)hardware
b)software
c)implementation process
d)computer industry
e)None of these

9)What is correct way the segmentation program address is stored ?
a)name, offset
b)start, stop
c)access, rights
d)offset, rights
e)None of these

10)How many layers does Internet model ISO consists of ?
a)Three
b)Five
c)Seven
d)Eight
e)None of these

 

 

Answers:
1)a
2)b
3)c
4)d
5)d
6)d
7)b
8)a
9)a
10)c

  • k@LpN@

    sir best mock test series for ibps so??

    • Study Regular

      we will soon start free online test

      • POAspirant@AMU

        Sir,As u know u know last year questions were from Data Security(Hot/warm sites n etc),Android so what should I study this year which is more supposed to come this year.thanks in advance if u are using whatsapp plz msg me on 9808924751 i want to talk to u over phone.Thanks