10 MCQ For IBPS IT Officer Exam 2017

image_pdfimage_print

1)The intersection operator is used to get the _____ tuples.
a)Different
b)Common
c)Repeating
d)All
e)None of these

2)C++ was originally developed by;
a)Clocksin and Mellish
b)Donald E. Knuth
c)Sir Richard Hadlee
d)Bjame Storustrup
e)None of these

3)The number of attributes in relation is called as its
a)Degree
b)Entity
c)RAID
d)Interface
e)None of these

4)Which of the following are procedural languages?
a)C
b)Java
c)Pascal
d)Both (a) and (c)
e)None of these

5)_____ clause is an additional filter that is applied to the result.
a)Select
b)Order
c)Having
d)Group
e)None of these

6)cout stands for
a)Common Output
b)Call Output
c)Character Output
d)Class Output
e)None of these

7)_________ joins are SQL server default
a)Inner
b)Outer
c)Null
d)Like
e)None of these

8)The fields in a structure of a C program are by default
a)class
b)public
c)private
d)All
e)None of these

9)At what point of time a variable comes into existence in memory is determined by its
a)Scope
b)Inline
c)Static
d)Storage class
e)None of these

10)The____condition allows a general predicate over the relations being joined.
a)On
b)Of
c)Set
d)Where
e)None of these

 

Answers:
1)b
2)d
3)a
4)d
5)c
6)c
7)a
8)b
9)d
10)a

  • Anjana Choudhary

    que no 6 answer given is wrong..right answer is console output.

    • Study Regular

      ans of 6 is right….cout also stands for character output

      • Anjana Choudhary

        previously your answer is (a) now you correct..its better

  • SATYNARAYAN VISHWKARMA

    Thank you